Б`ней Б`рит България е част от най-старата съществуваща и днес еврейска обществена организация

...
Б`ней Б`рит България е част от най-старата съществуваща и днес еврейска обществена организация
Коментари Харесай

Замесиха Орлин Горанов в антисемитски скандал в Последният печели

 " Б`ней Б`рит България е част от най-старата съществуваща и днес еврейска обществена организация в света. Те пуснаха отворено писмо, в което са мощно обезпокоени от антисемитски изказвани в предаване " Последният печели ". Ето го и него:

ДО

Г-Н ЕМИЛ КОШЛУКОВ

ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА Българска национална телевизия

ДО

СЪВЕТ ЗА ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИ

ДО

ПРОКУРАТУРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Ние, членовете на Софийска ложа " Кармел “ на Б‘ней Б‘рит, сме съществено обезпокоени от увеличаващите се обществени антисемитски прояви в обществото ни.

Изключително скандално е, че за сходни неприемливи дейности се употребява ефирът на публичната Българска национална телевизия.

В предаването " Последният печели “, излъчено на 23.02.2021 година, водещият Орлин Горанов си разреши в най-гледаното телевизионно време да изрецитира безрезервно един антисемитски памфлет, с който засегна освен всички евреи, само че и поруга паметта на унищожените в лагерите на гибелта по времето на Холокоста.

Убедени сме, че сходни прояви са в прорез с толерантния темперамент на обществото ни.

Толерантността, обаче, не е константна даденост, а, в противен случай, е нужно всекидневно да бъде препотвърждавана и защитавана с дейни дейности.

Настояваме виновните институции - Прокуратура на Република България, Съвет за електронни медии, Българска национална телевизия - да приложат нужните ограничения за санкциониране на този срамен акт, както и да срещнат обществото с дейностите, които ще подхващат, за недопускане на приложимост на тирада на омразата в народен ефир.

Всъщност Орлин Горанов цитира  думи на великия американски шахматист Боби Фишер, ориентирани против евреите. Скандалът потегли от въпроса: " Кой огромен шахматист има еврейски корени “. Единият от участниците отговори вярно – Боби Фишер. След това Орлин Горанов цитира антиеврейско изявление на Фишер:

“Евреите не обичат да работят. А това е едно от нещата, което евреите доста мразеха в Хитлеровите концентрационни лагери.Никога не е имало газови камери. Това са нелепости! Но когато отидете в лагера, там има надпис: Арбайт махт фрай. Но евреите не имат вяра на това. Те имат вяра, че вие би трябвало да свършите цялата работа, а те прибират облагата. Това е казусът с евреите. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР